Допълнтелни презентации от Националната Асамблея в Кюстендил

26.08.2019 / 15:04

В разгара на лятото и морските и планински почивки Ви изпращаме събраните презентации и заснето видео, изцяло на български от общата конфереция на АСЕКОБ и "За Земята" на 5 юни в Кюстендил - „Програми за преминаване към енергийно ефективно отопление, като мярка за чист въздух“.

 

По Ваш избор може да се запознаете с отделните презентации (приложени) или да си припомните темите и дискусиите във видео от двете части на събитието:

 

Встъпителни думи - Ася Добруджанлиева, АСЕКОБ, Росица Плачкова -зам.-кмет на Кюстендил, Никола Мобек - Френски институт, Ирина Велкова - гл. еколог на община Кюстендил

Стефан Александров, МОСВ, старши експерт в дирекция "Управление на отпадъците" - Начини за постигане на целите за битовите отпадъци и ограничаване на депонирането във връзка с новия пакет "Кръгова икономика" (18:36)

 

Част I - Опит на страните в Централна и Източна Европа – добри примери, предизвикателства и решения (линк) 40:55 мин

 

1. Guido Lanzani – началник отдел „Качество на въздуха“ в ARPA Lombardia - регионална агенция за опазване на околната среда, Италия - Горене на дърва: влияние върху качеството на въздуха в Ломбардия (45:20)

2. Csaba Vaszko - Експерт по изменение на климата, енергия и вода, Унгария - Отопление на домакинствата в Унгария и ролята на въглищата (53:33)

3. Denis Žiško - Center for Ecology and Energy Tuzla, Босна и Херцеговина – Замърсяване на въздуха в Тузла (1:06:28)

4. Davor Pandorski - Ekosvest, Северна Македония - Програми за преход към енергийно ефективно отопление като мярка за чист въздух. Опитът на Северна Македония (1:23:03)

 

Част II - Инициативите на общини в България за осигуряване на енергийно ефективно битово отопление (линк)

 

1. Генади Кондарев – ЕС „За Земята“, Енергийно ефективно отопление в домакинствата

2. Ивайло Попов – ЕС „За Земята“, Удовлетвореност на бенефициентите по пилотна програма за подмяна на уреди в Нови Искър. Анализ на проведено допитване с анкети (42:12)

3. Силвия Горанова – Експерт наблюдение, Програма LIFE - Интегриран проект "Чист въздух" (1:10:55)

 

Очаквайте скоро и пълния доклад за изпълнението на пилотната програма за отопляване с пелетни печки в община Нови Искър.

https://mail.google.com/mail/u/0/#all/CqMvqmRHpnWXmNfVtHGdCxFLnCPNsfQgqKWTTPNBHxwbvGBswBBsCzwZFjPxqfhRSmdJBBhDhZg?projector=1

https://mail.google.com/mail/u/0/#all/CqMvqmRHpnWXmNfVtHGdCxFLnCPNsfQgqKWTTPNBHxwbvGBswBBsCzwZFjPxqfhRSmdJBBhDhZg?projector=1
 
 

Copyright © 2008-2020 АСЕКОБ - България | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев