Mагистърска програма

17.07.2017 / 14:13

Предвид предизивикателствата, които стоят пред общините при участие в проекти по повишаване на енергийната ефективност на сгради, бихме искали да ги информираме за кратката (1.5 години) магистърска програма "Енергийна ефективност в строителството", която се провежда в УАСГ.

 

Тя има за цел да подготви специалисти за професионална изява като експерти, консултанти и проектанти по енергийна ефективност в строителството. С наближаването на срока, в който България съгласно задълженията си към ЕС ще трябва да подсигури всички нови сгради да имат близка до нулева консумация на енергия, все по-належаща става нуждата от специалисти, които са в състояние да гарантират потенциал за висока енергийна ефективност на проектираните сгради, включително и в най-ранните етапи от проектирането, чрез подходящите архитектурни и строителни мерки.

 

Кандидатите за тази магистърска програма трябва да имат завършен пълен курс на обучение по специалностите „Архитектура” или „Строително инженерство” от професионално направление 5.7.„Архитектура, строителство и геодезия”, и да притежават образователнате степени „магистър” или „бакалавър”.

 

Приемат се и кандидати от област „Технически науки”, като в зависимост от конкретния случай обучаваният ще има възможност за придобиване на необходимите общи познания в областта на строителството посредством избираеми дисциплини или ще бъде насочен към един предварителен семестър.

Завършилите успешно получават диплома за завършена магистърска степен със специализация „Енергийна ефективност в строителството”.

 

Обучението е редовно, но занятията се провеждат в удобно време (вечерно, съботно-неделно) под формата на:

• лекции,

• упражнения/семинари,

• индивидуални и групови консултации,

• самостоятелна работа.

 

Таксата за обучение се определя от Академичния съвет и е посочена на стр. 43 вСправочника за кандидат-студенти на УАСГ за 2017 г.

 

Документите се подават в канцеларията на Деканата на Строителен факултет -

каб. Б313 в новата сграда на УАСГ в приемното време на канцеларията

в работните дни до 15.09.2017 г.

 

Подробна информация на програмата е публикувана на следния сайт:

 

http://eec.uacg.bg/

 

ЗА КОНТАКТИ

Адрес:

УАСГ, Строителен факултет,

1046 София, бул. "Христо Смирненски" 1

Корпус Б, ет. 3, Б-315, Б-313

Телефон: (+ 359 2) 963 52 45/336, моб. тел.: 0884636212 и 0899966332

E-mail: eec_fce@uacg.bg

Уебсайт: eec.uacg.bg

 

http://eec.uacg.bg/
 
 

Copyright © 2008-2019 АСЕКОБ - България | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев