Материали от Конференцията за Ресурсна ефективност, екодизайн и кръгова икономика

Otkrivane
12.12.2016 / 11:19

На 9 декември в НДК се проведе Конференцията "Повече от по-малко" - От отпадъци към ресурсна ефективност, екодизайн и кръгова икономика. Приветствие към гостите отпарви Министърът на Околната среда и водите г-жа Ивелина Василева, която представи и дейността на МОСВ за подпомагане дейностите за внедряване принципите на кръговата икономика, а г-н Пейчев от Дирекция Управление на отпадъците представи как Министерството осъществява Управлението на отпадъците в България за постигане на висока ресурсна ефективност. Двукомпонентният модел за разделно събиране на битовите отпадъци с неговите предимства и предизвикателства бе прдставен от г-жа Деница Колева, Еколог на Регионално депо за неопасни отпадъци, Габрово. Г-н Тодор Бургуджиев - Изпълнителен директор на ЕКОПАК България АД –- представи новоизградената Иновативната сортираща инсталация на организацията с системата за прецизно разделяна на стъклени отпадъци по цвят.

В срещата се включиха и експерти от Нидерландия:

Херман Хюисман MSc, Старши съветник, RWS-WVL- Околна среда, който представи Холандският опит в рециклирането на отпадъците и

г-н Доуве Ян Джуста ( Douwe Jan Joustra) , един от основателите на Холандската инициатива CIRCO.

След чуждестранните гости отново се включиха българските колеги от Агенцията за подпомагане на МСП - г-н Вл. Минев, г-жа Мадлен Владимирова от АСЕКОБ, г-жа Велина Барова от Блулинк и Емил Георгиев от Фирма Декони.

г-н Минев представи български добри практики за Кръгова икономика. Г-жа М. Владимирова разясни бъдещите дейности по проекта на АСЕКОБ за Кргова икономика за МСП, г-жа Баровва сподели дейности на Блулинк в партньорство с други организации в тази насока и краткия филм за Албена АД - един наистина прекрасен пример как може да се прави бизнес в партньорство с природата.

Г-н Е. Георгиев показа как Декони успешно подпомага фирми и организации да осъществяват успено своите кампании и посланията им да достигат до хората.

Презентациите на всички участници можете да видите в долните линкове.

Прикачени файлове към новината

МОСВ [728KB]
ДеКони [4.72MB]
http://species.bluelink.net/ - линк към проекта на Блулинк с примера за Албена АД
 
 

Copyright © 2008-2018 АСЕКОБ - България | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев