ЕкоФест „Зелените идеи в действие“, 24-26 юли 2015г., м. „Узана“, община Габрово

03.07.2015 / 08:58

До Кметовете на общини в България

 

 

ОТНОСНО: Организиране на форум за управление на отпадъците, по време на ЕкоФест „Зелените идеи в действие“, 24-26 юли 2015г., м. „Узана“, община Габрово

 

 

Уважаеми г-н/ г-жо Кмет,

 

Имаме удоволствието да Ви поканим на форум за управление на отпадъците на тема: „Разделно събиране на битовите отпадъци – възможности и предизвикателства“, който ще се проведе на 24 юли 2015г., в рамките на ЕкоФест „Зелените идеи в действие“.

Основната цел на форума е да се обърне внимание върху необходимостта битовите отпадъци да се разделят при източника – домакинствата и да се покажат ползите от този подход. По време на събитието е предвидено посещение на място в регионалния център за управление на отпадъците, за да се придобие пълна представа за функционирането на системата и да се представи един успешно реализирани инвестиционен проект по ОП „Околна среда“.

Гости на форума ще бъдат кметове на общини и еколози, както и представители на Организации за оползотворяване на опаковките, за да се дискутират възможностите за обединяване на усилията и оптимизиране на системите за разделно събиране.

ЕкоФест „Зелените идеи в действие!“ се организира от Фондация „ТАЙМ - Екопроекти“ с финансовата подкрепа на Министерството на околната среда и водите и Община Габрово.

 

Форум „Разделно събиране на битовите отпадъци – възможности и предизвикателства“ се реализира съвместно от Асоциацията на еколозите от общините (АСЕКОБ) и Националното сдружение на общините в република България (НСОРБ).

Приложение към настоящото писмо: Предварителна програма на форума.

 

Като изразяваме своята увереност, че можем да изградим ползотворно сътрудничество за подобряване управлението на отпадъците в България,

 

 

Оставаме с уважение!...............................

/Гинка Чавдарова/

Изп. Директор на НСОРБ

 

 

/Николай Сиджимов/

Изп. Директор на АСЕКОБ

 

Прикачени файлове към новината

За повече информация относно провеждане на Екофеста посетете WEB страницата на фестивала - http://ecofest.bg/
 
 

Copyright © 2008-2018 АСЕКОБ - България | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев