Регистрационна форма за участие в кампанията "Да изчистим България заедно"

LCAE
22.04.2015 / 23:47

Скъпи приятели и колеги,

Всяка година милиони тонове отпадъци биват изхвърляни на неподходящи места и в последствие достигат до реки, морета, океани. Замърсяват водата и въздуха, природата около нас. Основната причина за това е, че ние като общество не сме създали устойчиви методи за производство, консумираме неразумно и се отнасяме съвестно към своите отговорности спрямо ресурсите и отпадъците. За да намалим това въздействие и за да променим нагласите и поведението на хората, за да покажем грозните картини от нехайното поведение на някои хора, започнахме провеждането на различни кампании за почистване и информиране на обществеността.

 

Ние от АСЕКОБ започнахме с Европейската седмица за намаляване на отпадъците и Денят за почистване на Европа – 10 май.

 

bTV Media Group стартираха кампанията Да изчистим България за един ден. Много неправителствени организации и институции организират масови почиствания.

 

През 2015 г. ние заедно решихме да обединим усилия и да организираме общо събитие под наслов "Да изчистим България заедно". Тази инициатива ще бъде в подкрепа на двете международни кампании – Да почистим Европа (Let’s Clean Europe) на Европейската комисия и Глобалното гражданско движение Да го направим за света (Let’s Do It World.)

 

За да можем да проследим всички дейности и за да можете да получите нужните торби за отпадъци, ръкавици, комуникационни материали и допълнителна информация , моля да попълните тази Регистрационна форма !!! - http://goo.gl/forms/W9fnocPxFV

Ако имате проблем с попълването или допълнителни въпроси - моля обръщайте се към нас - +359 878577973 , факс - 044 662216 , bamee@bamee.org .

 

Това издание на инициативата включва организиране на 5 еднодневни акции за почистване на най-уязвимите зони - градска среда; места за отдих и спорт; детски площадки; природни паркове и защитени територии; речни корита.

 

Водещи компании, граждански организации и институции от цялата страна приемат кампанията като своя лична кауза. Целта на инициативата е да промени отношението на хората към местата, на които живеят и начина, по който се грижат за своите отпадъци. За постигане на тази цел се провежда национална образователна инициатива "ЧистоЗнание". С помощта на най-популярните лица от ефира се провеждат събития в цялата страна, свързани с неформално образование в областта на опазването на околната среда, разделното и безопасно събиране на отпадъците и др.

 

Нека и тази година, въоръжени с ръкавици и чували, да бъдем сред най-активните доброволци на Балканския полуостров и сред първите в света.

 

Инициативата "Да изчистим България за един ден!", Европейската инициатива Да почистим Европа и кампанията Да го направим за света, всяка година получават признанието на различни организации за зелена кауза, която е повлияла на значителен кръг от хора, възприели посланието и подкрепящи идеята. Да го направим заедно!

 

АСЕКОБ

http://goo.gl/forms/W9fnocPxFV
 
 

Copyright © 2008-2018 АСЕКОБ - България | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев