Европейска седмица за намаляване на отпадъците - ЕСНО 2015

20.11.2015 / 19:36

Европейска седмица за намаляване на отпадъците - ЕСНО 2015:

Повече от 12.000 акции за намаляване, повторна употреба и рециклиране бяха регистрирани!!!

 

To be released immediately

 

Brussels (Belgium), 20th of November 2015 - Вече 6 години успешно се реализира Европейската седмица за намаляване на отпадъците (ЕСНО) като и тази година ще бъде наситена с дейности и събития за повишаване на информираността и съзнанието на хората за проблемите свързани с отпадъците. . От 21ви до 29ти ноември 2015, бяха регистрирани повече от 12.000 дейности¹ всички свързани с редукция , повторна употреба на продукти или рециклиране на материали, а също така с Дни за почистване. Тези дейности ще се проведат в 33 страни.

 

For more information on the EWWR 2015, please consult our comprehensive Press Kit.

 

ЕСНО 2015

 

Дейностите в ЕСНО са насочени към увеличаване на информираността относно ефективността на ресурсите и кръгова икономика. Целта е да се промени поведението на европейските граждани по отношение на техните навици и модели на потребление и отношението им към отпадъците; да се насърчи намаляването на отпадъците, както и ремонт и повторно използване на отпадъци, сортиране и рециклиране на продукти, по-специално в страните, където сортиране и рециклирането като проценти са все още ниски.

 

7-то издание на ЕСНО получи широка политическа подкрепа. В частност, то ще се проведе под патронажа на Европейския парламент и на нейния председател Мартин Шулц.

 

Предотвратяването на отпадъците притежава заслужено важно място в EСНО, тъй като има повече смисъл да се избегне образуването на отпадъци или да ги намалим при източника, отколкото да се занимават след това с тях, след като те вече са се озовали в кофите за боклук . За да се подчертае това, Тематични Дни за Превенция (ТДП) ще се организират по време на на EСНО . TДП 2015 ще се фокусират върху темата за Дематериализация - т.е как да се използват по-малко или никакъви материали, но да имеме същото ниво на функционалност. По време на EСНО, ще има голям брой такива дейности, които ще са насочени към дематериализация - чрез творчески работилници, повторно използване на магазини за повторна употреба и кафенета за ремонт, включително обширни кампании за повишаване на осведомеността в училищата и други дейности в цяла Европа и извън нея!

 

Редуцирай, Рециклирай, Използвай повторно: време е да се действа, и всяко действие е важно!

 
 

Copyright © 2008-2018 Европейска седмица за намаляване на отпадъците | RSS емисия | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев