Започва регистрацията на участниците в Европейския ден за почистване

log
07.04.2014 / 00:25

Всяка година в Европа и останалата част на света милиони тонове отпадъци в крайна сметка достигат океаните , попадат на плажове , в гори и други природни територии . За да се повиши осведомеността за проблема и да се насърчи промяна в поведението , Европейската седмица за намаляване на отпадъците ( ЕСНО ) ще бъде координатор на общоевропейски ден за почистване - на 10 май 2014 година.

 

Основните причини за толкова много отпадъци са неустойчиви производствени практики и потребление , лошите стратегии за управление на отпадъците и липсата на информираност сред населението. Кампанията " Да почистим Европа! " има за цел да насърчава и мобилизира обществеността да участва в почистването на заокиалящата ни околна среда , така че да може да се види колко отпадъци се генерират и изхвърлят в нашия квартал .

 

Предприетите действия ще са в съотвествие с 3те Р на ЕСНО – Редуциране на отпадъците , Рециклиране и Регенериране и повторна употреба на продуктите. Събитията са координирани от националните органи, отговорни за управлението на отпадъците и се организират от местните власти , неправителствените организации, бизнеса и индустрията , учебни заведения и лица.

 

Ако желаете да регистрирате местно действие за почистване , моля попълните регистрационната форма ( он-лайн https://docs.google.com/forms/d/18bNOOnqkXN20HFl03I92W9UfRFRVK9O-NEwIXISEtGI/viewform )или чрез приложения файл, който да ни изпратите ел. адрес bamee@bamee.org или чрез страницата на АСЕКОБ – www.bamee.org .

On-line регистрация: https://docs.google.com/forms/d/18bNOOnqkXN20HFl03I92W9UfRFRVK9O-NEwIXISEtGI/viewform
 
 

Copyright © 2008-2018 Европейска седмица за намаляване на отпадъците | RSS емисия | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев